mandag den 4. januar 2010

Kernerugbrød med surdej


1 stk:

5 dl lunkent vand
1/4 pk gær
150 g knækkede rugkerner
2 dl surdej
(se opskriften her)
2,5 tsk salt
1,5 hørfrø
2 dl solsikkekerner
0,5 dl sesamfrø
150 g fuldkornsrugmel
350 g rugmel

Opløs gæren i vandet og tilsæt de knækkede rugkerner. Lad det stå et kvarter. Tilsæt sturdej, salt, hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø og de to slags rugmel og rør godt rundt med en elpisker.
Kom bagepapir i en rugbrødform og hæld dejen heri. Drys evt med solsikkekerner. Lad dejen hæve under fugtigt klæde i 9-12 timer.
Bag brødet ved 170 grader i 1½ time.
Tag brødet ud af formen med det samme og stil den på en rist. Hvis du vil undgå hård skorpe kan du ligge brødet i en plastikpose når det næsten er koldt.
Skær ikke brødet ud de første 4 timer.

1 kommentar:

  1. Hmm, det brød smager rigtig godt! tak for at dele det.
    VH

    SvarSlet