tirsdag den 26. januar 2010

Kalveragout med appelsin og gulerødder


Til 4 personer:

1 kg kalveklump
Olivenolie
3 løg
6 fed hvidløg
En lille tsk hele korianderfrø
3 hele nelliker
1 kanelstang
2 dl friskpresset appelsinsaft
Skal af 1 appelsin (usprøjtet)
6 dl rødvin
400 g gulerødder
Salt og peber

Skær kødet i store firkanter (ca 4 x 4 cm). Brun kødet i olien. Tilsæt hakket løg, hakket hvidløg samt krydderier. Steg videre et par minutter under omrøring. Riv appelsinskallen groft og tilsæt det sammen med rødvin, appelsinsaft, salt og peber. Kog retten op og lad den simre under låg i 2-3 timer, til kødet er helt mørt.
Skær gulerødder i terninger på ca 1 x 1 cm. Tilsæt gulerødderne til retten og lad det koge videre i 15 min.

Serveres med kartoffelmos (1 kg kartofler koges, vandet hældes fra og kartoflerne blendes med 2 dl mælk, 20 g smør og salt).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar