torsdag den 28. januar 2010

Chokolademuffins med flydende indre


Det tager lidt tid at bage disse muffins, men de er det værd! Start med at lave dem om formiddagen hvis du skal spise dem om aftenen.

Til 8 stk:

Flydende indre:
100 g mørk chokolade
3/4 dl piskefløde
1 spsk revet frisk ingefær (kan udelades)

Kagedej:
150 g mørk chokolade
100 g smør
25 g mandler
100 g hvedemel
5 æg
50 g flormelis (+ noget flormelis til pynt)

Flydende indre: Hak chokoladen. Piskefløden bringes i kog, og der slukkes for blusset. Den hakkede chokolade tilsættes i piskefløden og smeltes UDEN at der røres rundt. Lad det stå i ca 10 min - men sørg for at chokoladen er smeltet inden der røres i det. Tilsæt fintrevet ingefær. Pisk chokolademassen med en elpisker til en cremet konsistens.
Form chokoladecremen med to teskeer til 8 små runde kugler. Kom kuglerne i et fad dækket med bagepapir. Dæk fadet med folie og kom det i fryseren imens kagedejen laves.

Kagedej: Hak chokoladen og kom det i en skål sammen med smøret. Lad det koge over vandbad (Skålen med smør og chokolade skal være større en skålen med vand).
Hak mandlerne meget fint og bland dem med hvedemel.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne næsten stive. Tilsæt flormelis og pisk til æggehviderne er helt stive.
Rør rundt i smør-chokoladeblandingen og tilsæt ca 1/3 af æggehviderne. Rør forsigtigt rundt, evt med en dejskraber. Tilsæt resten af æggehviderne og rør meget forsigtigt rundt. Vend til sidst forsigtigt melblandingen og æggeblommerne i lidt ad gangen. Dejen skal være meget luftig (lidt ligesom chokolademousse).

Fyld muffinformene 3/4 op med kagedej, og tryk en chokoladekugle ned i hver muffin. Fordel resten af kagedejen i formene. Chokoladekuglerne skal være dækket helt til.
Dæk kagerne med film, og stil dem i fryseren mindst 3 timer.

Tænd ovnen på 220 graders varmluft. Når ovnen er varm kommes kagerne i ovnen direkte fra fryseren. Kagerne bages i 15 min.

Lad kagerne stå 10 min efter de er kommet ud af ovnen, før de tages ud af formene. Server herefter kagerne lune, og gerne med en god sorbet-is til.

(Opskrift oprindeligt fra Magasinet Mad!)

8 kommentarer:

 1. Lækker opskrift - jeg lavede kagerne til nytår, dog kogte jeg en appelsinsirup til... Jeg blev lidt inspireret af Mad! hvor der blev foreslået appelsinfileter til..

  SvarSlet
 2. Hej Inge. Det er også der jeg har inspirationen fra. Det så lækkert ud med appelsinerne til, men jeg lå inde med en mango-passionsfrugt sorbet, som også passede rigtig godt som tilbehør til kagerne. Men måske skal jeg prøve med appelsinerne i stedet, næste gang jeg laver dem:)
  Mvh Louise.

  SvarSlet
 3. Et godt råd, istedet for at lave 8 kugler, kan man lægge den flydende masse, i køleskabet mens man laver dejen, og så når kagerne er klar til at komme i formen, så kan man med ske forme kuglerne fra det flydende, det er en del nemmere syntes jeg.

  SvarSlet
 4. Ja det lyder lidt nemmere. Tak for tippet!

  SvarSlet
 5. Skal det virkeligt være så landtid i fryseren?

  SvarSlet
 6. Ja helst. Alternativt kan du prøve at lave dem mindre - så skal de ikke have lige så lang tid i fryseren og heller ikke lige så lang tid i ovnen:)

  SvarSlet
 7. okay. mange tak for hjælpen :)

  SvarSlet
 8. En kommentar fra en x konditor.
  Kom det afkølede fyld i en plastikpose egnet til madvarer. Klip et hul i det ene hjørne. Stik posen ca. 2 cm ned i dejen og tryk en passende mængde af fyldet ned i hver kage.

  SvarSlet