mandag den 4. januar 2010

Surdej



Vand
Hvedemel
Rugmel


Bland 2 dl vand med 1 dl rugmel og 1 dl hvedemel. Lad blandingen stå ved stuetemperatur uden låg. Rør i dejen så ofte som muligt.
Der tilsættes yderligere 1 dl vand, ½ dl rugmel og ½ dl hvedemel hver dag i cirka en uge, til dejen begynder at boble. Husk at rør rundt i dejen et par gange om dagen.
Surdejen er nu klar til brug. Men brug ikke det hele - tilsæt lige dele vand og mel til den resterende surdej. Lad den stå ved stuetemperatur i 1 døgn. Sæt den derefter i køleskabet med låg på. Nu behøver den ikke blive "fodret" hver dag. Tag surdejen ud cirka en gang om ugen eller hver anden uge og tilsæt vand og mel og lad den stå ved stuetemperatur en gang i mellem i et døgns tid. På den måde har du altid en surdej når du har brug for det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar