fredag den 27. august 2010

Ravioli med fyld af spinat, feta og parmesan


Pastadej:
1 æg
3 æggeblommer
100 g durummel
130 g hvedemel

Æg til pensling

Fyld:
Stilken fra 1 broccoli
25 g god feta (gerne lidt fed) 25 g revet parmesan + revet parmesan til pynt
1/2 tsk revet citronskal
Salt og peber

Ingredienserne til pastadejen blandes sammen til en sej dej. Den er meget svær at ælte. Hvis den er klæg kan der tilsættes lidt ekstra mel og hvis den ikke vil hænge sammen kan der tilsættes en ekstra æggeblomme.

Dejen stilles i køleskabet en times tid.

Broccolistilken skrælles og skæres i mindre stykker, som koges i letsaltet vand til de er møre. Vandet hældes fra og stilkene blendes med feta, parmesan, revet citronskal og salt og peber til en grov puré.

Pastadejen rulles meget tyndt ud og der stikkes små cirkler ud. Cirklerne pensles med æg og vand på den side, der vender indad. Der ligges en lille klat broccolipuré på halvdelen af cirklerne, og den anden halvdel lægges ovenpå som låg. Brug en gaffel til at trykke de to pastacirkler sammen i kanterne.

Ravolierne koges i ca. 4 minutter (afhænger af hvor tynd pastaen er).

Kom revet parmesan over de færdige raviolier.

4 kommentarer:

  1. Århh, hvor ser det godt ud!!! :-D

    Jeg er lige kommet hjem fra Firenze, hvor jeg fik tortellini med ricotta og spinat, dryppet med salviesmør og drysset med fintrevet parmesan, det var så englene sang.....

    Jeg må forsøge mig med denne opskrift og genskabe lidt af magien.

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Ser super lækkert ud, og det må jeg da prøve. Tak for tippet ;)


    Hilsen

    Kent
    http://italienskrestaurantkøbenhavn.dk/

    SvarSlet
  3. Ser meget delikat ud :)


    Sommerhilsen

    Pelle
    http://simlåst.dk/

    SvarSlet
  4. Det ser bare godt ud :)


    Hilsen

    Mikkel
    iphone reparation
    http://iphonereparationer.dk/

    SvarSlet