Cheese cake:
50 g smør
150 g digestivekiks
2 æg
400 g flødeost natural (2 pk)
150 g sukker
3 tsk vanillesukker
5 dl creme fraiche (38 %)
Brombærgele:
200 g brombær
3/4 dl sukker
1 tsk geleringspulver
Cheese cake: Smelt smørret i en gryde. Bland den smeltede smør med knuste digestivekiks. Fordel kikseblandingen i et ildfast fad eller i en springform.
Bland flødeost, æg, 100 g sukker og 1,5 tsk vanillesukker med en håndmikser og hæld blandingen over kiksebunden.
Bages i 20 minutter ved 200 grader.
Lad kagen køle af i 15-20 minutter,
Creme fraichen blandes med sukker og vanillesukker og hældes over kagen. Kagen bages i yderligere 10 minutter ved 200 grader.
Kagen afkøles og kommer i køleskabet minimum 7 timer – gerne natten over (brombærgele’en kommes på når kagen er kold).
Brombærgele: Kog brombær og sukker i 10 minutter. Mas brombærene lidt undervejs så stykkerne ikke er for store.
Bland geleringspulveret med 2 tsk sukker og kom det i gryden under omrøring.
Lad geléen køle af ca. 5 minutter og kom den over kagen.
Hvordan blander du kiksekrummerne og smørret? For jeg synes at smørret "forsvinder" hvis man lader det smelte helt og hælder det ned i krummerne, og så har man bare noget drys man ikke rigtig kan forme til noget...
SvarSletKh Maria
Hej Maria.
SvarSletJeg smelter smøret helt, men det hænger heller ikke sammen når jeg laver det - det er meget smuldret. Men når kagen er færdig hænger det sammen alligevel :)
Kh Louise