søndag den 3. januar 2010

Fennikelbrød



5 dl lunkent vand
1/4 pk gær
50 g havregryn
150 g solsikkekerner
2 tsk salt
3 tsk hele fennikelfrø
Evt. 1,5 spsk flydende maltekstrakt
250 g hvedemel
50 g rugmel
150 g fuldkornshvedemel
evt knækkede hvedekerner til at drysse brødet med.

Opløs gæren i vandet. Stød fennikelfrøene let i en morter. Der skal stadig være hele fennikelfrø tilbage efter de er mortet.
Tilsæt havregryn, solsikkekerner, salt, stødt fenikkelfrø og maltesktrakt og rør rundt. Tilsæt hvedemel, rugmel og fuldkornshvedemel og rør grundigt i dejen. Dejen skal være klæg og stadig til at røre rundt i med en ske.

Lad dejen hæve under klæde 1 time. Hæld dejen på en bageplade og drys evt brødet med knækkede hvedekerner. Hæv yderligere ½ time.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 40 minutter.
Læg brødet på en rist så snart det kommer ud af ovnen og lad det ligge i min. 10 minutter inden det skæres ud.

1 kommentar: