torsdag den 14. januar 2010

Anisbrød med valnødder




Til 1 brød:

3 dl lunkent vand
15 g gær
1 stor spsk flydende maltekstrakt (kan købes i en helsekostbutik)
½ dl olivenolie
1 spsk brun farin
2 tsk hele anisfrø (eller fennikelfrø)
2 tsk salt
100 valnøddekerner
200 g grahamsmel
300 g hvedemel

Rør gæren ud i den lunkne vand. Tilsæt maltekstrakt, olivenolie, brun farin og salt. Stød anisfrøene list i en morter. Hak halvdelen af valnøddekernerne fint og resten groft. Tilsæt anis og valnøddekernerne til dejen, samt grahamsmel og hvedemel. Rør godt i dejen. Dejen skal være fugtig, men skal lige kunne æltes med hænderne.
Læg dejen til hævning i skålen 1 time med klæde over.
Ælt dejen igennem igen og form til et brød. Læg brødet på en bageplade, drys det med grahamsmel og lad det hæve yderligere 30 min.
Bag brødet i en 200 grader varm ovn på næstnederste rille. Bages i 35-40 min. Lad brødet køle af på en rist 5-10 min inden det spises.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar