søndag den 3. januar 2010

Falafel


10-15 stk:

200 g kikærter
1 løg
1 stilk bladselleri
2 fed hvidløg
1 lille tsk spidskommen
1 lille tsk gurkemeje
½ tsk cayennepeber
1 tsk salt
2 spsk hvedemel
smagsneutral olie til stegning

Lig kikærterne i blød natten over (min. 8 timer) i rigeligt vand.
Vandet hældes fra kikærterne og kikærterne blendes i en foodprocesser med de øvrige ingredienser.
Falafeldejen skal frituresteges i olien (jeg plejer dog at begrænse mængden af olie så de ikke er helt dækket).
Form dejen til runde kugler cirka på størrelse med en valnød. Kuglerne kommes i olien når olien er helt varm (tjek det evt ved at komme et lille stykke af dejen ned i - den skal tage farve inden for et halvt minut). Tag falaflerne op når de er gyldne.
Falflerne kan også steges som frikadeller i en smule olie på en pande.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar