lørdag den 16. januar 2010

Jordbærmuffins med frosting


Til ca. 14 stk

Muffins:
2 æg
150 g sukker (erstat evt 50 g med rørsukker)
1½ dl smagsneutral olie
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
40 g kokosmel
150 g frosne jordbær (optøet)
130 g hvedemel

Frosting:
50 g blødt smør
40 g smøreost (fx philadelphia)
200 g flormelis
evt. 2 tsk citronsaft
Saften der er tilbage i den pose/tallerken hvor jordbærene er tøet op (så frostingen bliver lyserød - det kan dog ikke rigtig ses på billedet)
Evt lidt mælk (afhænger af hvor meget jordbærsaft og citronsaft der er kommet i)

Muffins:
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt kokosmel, bagepulver, vanillesukker og hvedemel og rør godt rundt. Skær jordbærene i store firkanter. og tilsæt det til dejen. Rør forsigtigt. Fordel dejen i muffinsforme. Bages i forvarmet ovn i ca 20 min.

Frosting:
Mens kagerne er i ovnen laves frosting. Det bløde smør, smøreost og flormelis blandes sammen og citronsaft og jordbærsaft tilsættes. Pisk så længe du gider (gerne 5-10 min). Hvis frostingen er for tyk tilsættes lidt mælk. Hvis den er for tynd tilsættes der mere flormelis (Frostingen skal være lidt våd, men skal kunne lægge på toppen af en muffin uden at løbe).

Hvis kagerne skal ud af muffinsformene skal de først være lidt afkølet, ellers falder de fra hinanden. Vent også med at komme frosting på til kagerne er afkølet.

1 kommentar: