onsdag den 13. januar 2010

Ærtesuppe med marinerede tigerrejer


Til 4 personer:

Ærtesuppe:
400 g ærter
4 dl hønsebouillon (eller endnu bedre: hjemmelavet hønsefond)
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
2 spsk hvidvinseddike
1 dl madlavningsfløde
1 spsk hvedemel
Salt og friskkværnet peber
4 spsk creme fraiche 9 %

Marinerede tigerrejer:
16 tigerrejer
2 spsk friskrevet ingefær
2 fed hvidløg
3/4 dl olivenolie

Mariner tigerrejerne ved at blande friskrevet ingefær, presset hvidløg og olivenolie og lad tigerrejerne trække i dette i køleskabet i 3-4 timer.

Hak hvidløg til ærtesuppen fint og snit skalotteløg. Steg det i olie i en gryde til de er gyldne. Tilsæt hvidvinseddike og steg til det er kogt ind. Tilsæt herefter ærter og bouillon. Lad det koge i 5 minutter. Blend herefter i en blender. Men husk ikke at fylde blenderen mere end 1/3 op - for så er der ærtesuppe i hele køkkenet. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden. Rør hvedemel godt ud i madlavningsfløden og tilsæt det til suppen. Varm suppen op og smag til med salt og peber.

Tigerrejerne steges på en pande. De skal have ca 3 min på hver side.
Sæt tigerrejerne på et grillspyd.

Serveres som forret. Server suppen varm med en spsk creme fraiche i hver suppe, og læg spydet med tigerrejerne over tallerkenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar