mandag den 24. august 2009

Fladbrød på grill


Dette er et must når man griller. Det er rigtig lækkert med hvidløgssmør til (bland smør, presset hvidløg og hakket persille)

15 g gær
2,5 dl lunkent vand
ca. 450 g mel
4 tsk honning, akaciehonning eller rørsukker
1 tsk salt


Opløs gæren i vandet. Tilsæt mel, salt og sukker/honning, og ælt dejen grundigt. Den skal være blank og ikke klistret.
Sæt dejen til hævning i 2 timer. Form brødene flade og runde. Det bliver til ca. 8-10 fladbrød Drys lidt hvedemel på begge sider af brødet.
Brødene efterhæves i 1/2 time.
Brødene lægges på grillen. De skal have et par minutter på hver side (afhængig af hvor varm grillen er) - til de er mørkebrune.

2 kommentarer:

  1. Mmm... kom lige forbi opskriften. Det minder mig om de sene aftentimer sidste år hvor vi brokkede os over karakterer. Big love.

    SvarSlet
  2. lækkert til næsten alt fra grill

    SvarSlet