mandag den 24. august 2009

Blommechutney


Jeg har i denne opskrift brugt mirabella-blommer. Men man kan også bruge andre blommer.

3 forårsløg eller 1 løg
1/2 kg blommer
1 surt æble
1/2 rød chili
10 g ingefær
1/2 dl lagereddike
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk peber
200 g mørk farin
1 tsk melatin
2 spsk sukker

Udsten blommerne og skær æblet i tern. Hak løg og hak chili og ingefær fint. Put blommer, æble, chili, ingefær, eddike, salt, peber og mørk farin i en gryde og kog op. Lad det simre i 1/2 time ved middelvarme.
Bland melatin og sukker og tilsæt det under omrøring. Kog chutney'en i yderligere et par minutter. Hældes herefter på glas og stilles i køleskabet.
Serveres kold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar