tirsdag den 9. marts 2010

Rødbedesalat med æbler og savoykål

God vintersalat!

2-3 rødbeder
1 æble
1 appelsin
5 blade savoykål
1 håndfuld valnødder

Dressing
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1 spsk akaciehonning
1/2 tsk salt

Rødbederne koges i letsaltet vand i 15-25 minutter (afhængig af størrelse) - til de er bløde at stikke i. Hæld kold vand over og gnub skrællen af.
Tag de yderste blade af savoykålen. Tag ca. 5 blade fra og skær det nederste af "stilken" af. Hæld kogende vand over kålbladene og lad dem trække heri i 5 min.
Tørsteg valnødderne på en pande. Hak dem groft
Skær appelsin og æble i firkanter.
Rødbederne skæres i mindre stykker, savoykålen skæres i strimler, og det hele blandes i en skål.
Bland olivenolie, citronsaft, honning og salt godt, og hæld det over salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar