Panna Cotta skal laves minimum 4 timer inden den serveres.
Til 4 personer:
3 dl sødmælk
1 vanillestang
50 g sukker
4 blade husblas
Til servering:
150 g jordbær
150 g blåbær
1 spsk sukker
Bland piskefløde, mælk og sukker i en gryde. Flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud. Kom vanillekornene og vanillestængerne i gryden. Kog op under omrøring. Lad det simre under låg i 15 minutter.
Dæk de 4 blade husblas med koldt vand så de bliver opblødt.
Tag gryden af varmen og tag vanillestængerne op. Si blandningen over i en skål. Lad det køle af.
Fjern al vandet fra husblassen og smelt husblassen over vandbad.
Når mælke-/flødeblandingen er håndvarm tilsættes den flydende husblas i en tynd stråle under omrøring.
Blandingen hældes på små skåle, som er skyldet i koldt vand. Skålene skal være én portionsstørrelse. Dæk skålene med husholdningsfilm.
Stil panna cotta'en i køleskabet i minimum 4 timer.
Ved servering skal Panna cotta'en vendes ud på en tallerken. Dette gøres ved at dyppe skålene i varmt vand og forsigtig frigøre dem med en lille urtekniv skyldet i varm vand.
Panna cotta'en serveres med jordbær og blåbær, der er varmet op med 1 spsk sukker i en gryde i 2 minutter.
Uhmmm det ser lækkert ud... og så smager Panna Cotta bare så godt !
SvarSletHej Vibeke.
SvarSletJa det gør det nemlig! Det var første, men bestemt ikke sidste, gang jeg lavede det:)
Uhm! Wauv! Guf! Normalt er jeg til crème brûlée snarere end panna cotta, men med så smuk én af slagsen, skulle jeg gerne gøre en undtagelse eller ti!
SvarSletHej Kasper.
SvarSletJa gør det:) En god panna cotta med bær til kan i hvert fald komme op på siden af en creme brulée..
Uhhh, den ser så godt ud den Panna Cotta!
SvarSlet