Normalt kommes der også bacon i en boeuf bourgogne, men det har jeg udeladt for at gøre det lidt sundere.
Til 2-3 personer:
500 g oksebov
2 spsk hvedemel
4 dl rødvind (gerne bourgogne)
3 dl oksebouillon
1 fed hvidløg
10 perleløg
3 gulerødder
100 g champignon
1 bouquet garni (frisk timian, persille, laurbærblade bundet sammen - tilsæt evt også frisk rosmarin)
Salt
Peber
Skær oksekødet i tern på ca 3x3 cm. Vend kødet i hvedemel og steg det i olie i en meget varm gryde til det er brunt.
Kødet tages op og finthakket hvidløg steges med perleløg. Gulerødderne skæres i korte stave og tilsættes løgene. Svits et par minutter og hæld rødvin, oksebouillon, salt og peber over. Bland kødet og bouquet garni i, og kom det enten i ovnen ved 150 grader i et ovnfast fad med låg i 2 timer eller kog det i en gryde under låg i 2 timer.
Skær champignonerne i skiver og steg dem i en gryde. Tilsæt dem til retten når den er færdig og tag bouquet garni'en op.
Serveres med kartoffelmos til. Bo Bech har en god opskrift - se opskriften her
Tilsæt evt. hakket persille til kartoffelmosen.
Sikke en flot hjemmeside du har. Lækre og inspirerende opskrifter med flotte billeder. Blev lige en madblog rigere, tak for det!
SvarSletTusind tak:) Er glad for du kan lide min blog. God aften til dig!
SvarSletFin blog og opskrift - jeg ved dog ikke helt, hvor jeg skal skaffe 'rødvind', men lad nu det ligge ;)
SvarSletTak!