tirsdag den 24. august 2010

Cheese cake med brombærgele


Cheese cake:
50 g smør
150 g digestivekiks
2 æg
400 g flødeost natural (2 pk)
150 g sukker
3 tsk vanillesukker
5 dl creme fraiche (38 %)

Brombærgele:
200 g brombær
3/4 dl sukker
1 tsk geleringspulver


Cheese cake:
Smelt smørret i en gryde. Bland den smeltede smør med knuste digestivekiks. Fordel kikseblandingen i et ildfast fad eller i en springform.

Bland flødeost, æg, 100 g sukker og 1,5 tsk vanillesukker med en håndmikser og hæld blandingen over kiksebunden.

Bages i 20 minutter ved 200 grader.

Lad kagen køle af i 15-20 minutter,

Creme fraichen blandes med sukker og vanillesukker og hældes over kagen. Kagen bages i yderligere 10 minutter ved 200 grader.

Kagen afkøles og kommer i køleskabet minimum 7 timer – gerne natten over (brombærgele’en kommes på når kagen er kold).

Brombærgele: Kog brombær og sukker i 10 minutter. Mas brombærene lidt undervejs så stykkerne ikke er for store.

Bland geleringspulveret med 2 tsk sukker og kom det i gryden under omrøring.

Lad geléen køle af ca. 5 minutter og kom den over kagen.

2 kommentarer:

  1. Hvordan blander du kiksekrummerne og smørret? For jeg synes at smørret "forsvinder" hvis man lader det smelte helt og hælder det ned i krummerne, og så har man bare noget drys man ikke rigtig kan forme til noget...

    Kh Maria

    SvarSlet
  2. Hej Maria.
    Jeg smelter smøret helt, men det hænger heller ikke sammen når jeg laver det - det er meget smuldret. Men når kagen er færdig hænger det sammen alligevel :)
    Kh Louise

    SvarSlet