mandag den 9. august 2010

Puré af grillet peberfrugt (Ajvar)


Til 5 personer:

5 røde peberfrugter
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk balsamico-eddike
1/2 dl olivenolie
1/4 - 1/2 tsk chilipulver
Salt og peber


Peberfrugterne skæres i halve og kernerne fjernes. Løget pilles og skæres i halve.
Peberfrugter og løg lægges på grillen. Peberfrugterne skal primært grilles på "skindsiden", og skindet skal gerne blive helt sort. De er færdige når løgene og peberfrugterne er helt bløde.
Peberfrugterne lægges i en lukket pose til de er afkølet, hvilket gør det nemmere at tage skindet af.
Skindet fjernes fra peberfrugterne, og de blendes sammen med de øvrige ingredienser. Smag til med salt og peber.

(Peberfrugterne og løget kan også steges i ovnen ved 200 grader i 30-40 min)

8 kommentarer:

  1. Hej Louise
    Det ser lækkert ud. Hvad spiser du det sammen med?
    Kh Nadia

    SvarSlet
  2. Hej Nadia.
    Tak! Det smager også fantastisk:) Det er især lækkert til grillet lam eller kylling og til brød. Kunne også forestille mig at det ville være lækkert til oksekød og and.
    Kh Louise

    SvarSlet
  3. Mm.. Denne her skal jeg uden tvivl proeve! :-)

    SvarSlet
  4. Mon man kan lave det på panden bare?

    SvarSlet
  5. Ja sagtens.. Den lidt røgede smag den får fra grillen er dejlig, men så længe peberfrugterne bliver stegt skal det nok blive et godt resultat :)

    SvarSlet
  6. Det smager fantastisk. Peberfrugter kan grilles i ovnen, det får den rigtige, søde smag frem

    SvarSlet
  7. Har du prøvet at lave det uden at pille peberfrugterne? Jeg tænker hvad gør det? Hvis det alligevel skal blendes alt sammen? :)

    SvarSlet
  8. Prøv at mixe den op med en bagekartoffel og æg og derefter ovnbage den
    2 peberfrugter
    1 bagekartoffel
    2 æg
    og selvfølgelig salt og peber

    SvarSlet