onsdag den 3. marts 2010

Pirogger med svampe-og spinatfyld



Til 8-10 stk:

3 dl lunkent vand
25 g gær
2 æg
1 tsk salt
1 tsk sukker
200 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel??

Fyld:
500 g champignoner
300 g optøet frossen spinat
1 fed hvidløg
2 løg
2 dl creme fraiche 18 %
Salt og peber
Oregano

Opløs gæren i vandet. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt salt, sukker og mel. Dejen æltes grundigt.
Lad dejen hæve lunt cirka 1 time.

Løg og hvidløg hakkes fint. Champignonerne skæres i små stykker.
Steg løg og hvidløg et par minutter i olie. Tilsæt champignoner og steg videre til champignongerne er gennemstegte og bløde.
Tilsæt spinat og varm op. Tilsæt creme fraiche og smag til med salt, peber og oregano. Lad det koge ca. 10 minutter så det bliver lidt cremet.

Dejen rulles ud på bordpladen i 1/2 centimeters tykkelse. Brug en skål, der er ca 15 cm i diameter til at lave nogle runde cirkler af dejen (ca 8-10 stk).
Læg cirklerne på en bageplade og kom ca 2 spsk fyld i midten af hver cirkel. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel.
(Det er okay hvis der kommer lidt væske udenfor piroggen eller der kommer små huller i dejen).
Lad piroggerne efterhæve i ca 10 min.
Kom dem i ovnen i 20 min ved 200 grader.
Kan godt fryses ned.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar