torsdag den 26. november 2009

Små ingefærkiks med valnødder


Til 40-50 stk:

350 g hvedemel
en knivspids salt
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1½-2 spsk fintreven frisk ingefær
200 g rørsukker (eller alm sukker)
125 g smør
3/4 dl lys sirup
1 håndfuld valnødder, hakkede (eller hasselnødder)
1 æg

Sigt mel, bagepulver og natron i en skål. Varm smør og sirup i en gryde til smøret er smeltet. Lad stå og køle af. Skræl ingefæren og riv den fint. Tilsæt ingefær, salt, hakkede valnødder og sukker til melet og rør rundt. Tilsæt den afkølede smør og sirup. Ælt dejen sammen med ægget.

Rul dejen i små kugler (lidt større en hasselnødder) og læg dem med god afstand på to bageplader. Tryk kuglerne flade med hånden.
Bag kagerne i ovnen en bageplade ad gangen ved 180 grader i 10-15 min til de er gyldne - hold øje med dem.
Stil kagerne på en rist når de er færdige. Når de er kølet af opbevares de i en tætlukket dåse.

2 kommentarer:

  1. De er super lækre og kan virkelig anbefales... :)

    SvarSlet
  2. Kan bages med glutenfri havremel, så kan de gøres glutenfri 😊

    SvarSlet