fredag den 13. november 2009

Hvidvinsdampede blåmuslinger


Til 2-4 personer:

1½-2 kg blåmuslinger
1 Skalotteløg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
3 dl hvidvin
2 dl creme fine/madlavningsfløde
En stor håndfuld bredbladet persille
Salt og peber

Muslingerne skylles grundigt. Dem der ikke er lukket kasseres.

Løg og hvidløg hakkes og steges i olivenolie i en gryde.

Kom muslinger, persille og hvidvin i gryden og varm op under låg. Sving gryden lidt så alle muslingerne får varme.

Muslingerne er færdige når de er åbne - efter ca. 5-8 min. Dem der ikke åbner sig kasseres.

Tag muslingerne op og pak dem ind så de holder varmen. Lad "saucen" koge ind så den får en tykkere konsistens. Tilsæt herefter creme fine og varm op. Smag til med salt og peber. Hæld saucen over muslingerne og server.

2 kommentarer:

  1. Er denne opskrift lavet som hovedret ?

    SvarSlet
  2. Jeg tror det er til 4 hvis det er en forret og til 2 personer som hovedret ... :o)

    SvarSlet