tirsdag den 16. februar 2010

Panna Cotta


Panna Cotta skal laves minimum 4 timer inden den serveres.

Til 4 personer:

2 dl piskefløde
3 dl sødmælk
1 vanillestang
50 g sukker
4 blade husblas

Til servering:
150 g jordbær
150 g blåbær
1 spsk sukker

Bland piskefløde, mælk og sukker i en gryde. Flæk vanillestangen og skrab vanillekornene ud. Kom vanillekornene og vanillestængerne i gryden. Kog op under omrøring. Lad det simre under låg i 15 minutter.
Dæk de 4 blade husblas med koldt vand så de bliver opblødt.
Tag gryden af varmen og tag vanillestængerne op. Si blandningen over i en skål. Lad det køle af.
Fjern al vandet fra husblassen og smelt husblassen over vandbad.
Når mælke-/flødeblandingen er håndvarm tilsættes den flydende husblas i en tynd stråle under omrøring.
Blandingen hældes på små skåle, som er skyldet i koldt vand. Skålene skal være én portionsstørrelse. Dæk skålene med husholdningsfilm.
Stil panna cotta'en i køleskabet i minimum 4 timer.

Ved servering skal Panna cotta'en vendes ud på en tallerken. Dette gøres ved at dyppe skålene i varmt vand og forsigtig frigøre dem med en lille urtekniv skyldet i varm vand.

Panna cotta'en serveres med jordbær og blåbær, der er varmet op med 1 spsk sukker i en gryde i 2 minutter.

5 kommentarer:

  1. Uhmmm det ser lækkert ud... og så smager Panna Cotta bare så godt !

    SvarSlet
  2. Hej Vibeke.
    Ja det gør det nemlig! Det var første, men bestemt ikke sidste, gang jeg lavede det:)

    SvarSlet
  3. Uhm! Wauv! Guf! Normalt er jeg til crème brûlée snarere end panna cotta, men med så smuk én af slagsen, skulle jeg gerne gøre en undtagelse eller ti!

    SvarSlet
  4. Hej Kasper.
    Ja gør det:) En god panna cotta med bær til kan i hvert fald komme op på siden af en creme brulée..

    SvarSlet
  5. Uhhh, den ser så godt ud den Panna Cotta!

    SvarSlet