onsdag den 28. april 2010

Salat med kikærter og ramsløgspesto


Kikærterne skal sættes i blød dagen før salaten laves - alternativt kan udblødte kikærter på dåse bruges (men så skal kikærterne hellere udelades)

Salat

1/2 icebergsalat-hoved

10 cherrytomater

1 avocado

150 Grønne bønner


Kikærter

100 g kikærter

2 laurbærblade

2 fed hvidløg
4 hele peberkorn
4 tsk Salt


Ramsløgspesto
1 lille håndfuld ramsløg (erstat evt lidt ramsløg med mynteblade)

3 spsk friskrevet parmesan
3 spsk god olivenolie
2 spsk pinjekerner

1/2 tsk salt

Kikærterne stilles i blød i rigeligt vand i minimum 8 timer. Vandet hældes fra kikærterne og kommes i en gryde med rigeligt frisk vand. Til vandet tilsættes laurbærblade, peberkorn, salt og hvidløg - hvidløget skal presses "fladt" med en kniv inden. Kog kikærterne i 1 time - hold øje med, at kikærterne hele tiden er helt dækket af vand.

Snit salaten, halver tomaterne, skær avocadoen i tern og bland dette med de grønne bønner. Hvis de grønne bønner er friske skal de dampes/koges kort.

Ramsløgene skæres i strimler og pinjekernerne tørristes på en pande. Ramsløg og pinjekerner mortes sammen med friskrevet parmesan, olivenolie og salt. (Erstat evt lidt ramsløg med mynteblade).

Bland alle ingredienser og rør grundigt så pestoen bliver jævnt fordelt i salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar