tirsdag den 13. april 2010

Moules et frites med aïoli-dressing


Til 2-3 personer:

Muslinger:
se opskriften her

Pommes frites:
3-4 bagekartofler
ca. 5 dl smagsneutral olie (fx rapsolie eller solsikkeolie)
Groft salt.

Aïoli-dressing
1 dl mayonaise (se opskrifter her)
2,5 dl creme fraiche 9 %
2-3 fed hvidløg

Aïoli-dressing: Bland mayonaise med creme fraiche og presset hvidløg.

Muslinger: se fremgangsmåde her

Pommes frites: Skær bagekartoflerne i passende størrelser (enten både eller "stave"). Kog dem i vand i 5 min. Si vandet fra kartoflerne og læg dem på et viskestykke. Tør dem grundigt med viskestykket.
Kom olien i en wok og varm olien op. Olien skal være meget varm inden kartoflerne kommes i (prøv evt at kom en kartoffel i - den skal tage farve i løbet af et par minutter). Når olien er varm nok kommes kartoflerne i lidt ad gangen, så alle kartoflerne er dækket af olie. Lad dem koge i olien til de er brune (ca 5-10 min). Læg kartoflerne på en tallerken med køkkenrulle som kan suge noget det overskydende fedt fra. Drys med groft salt.

Server med salat og hvidvin til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar