søndag den 7. februar 2010

Hjemmelavet mayonaise



1 pasteuriseret æggeblomme
3 dl solsikkeolie (man kan også bruge fx rapsolie eller olivenolie)
1,5 spsk hvidvinseddike
3/4 tsk salt

Lad æggeblommen stå ved stuetemperatur minimum ½ time inden brug (Den må ikke være kold når den skal bruges). Pisk æggeblommen med en elpisker til den bliver lidt luftig. Tilsæt herefter olien under piskning. Første deciliter skal tilsættes dråbevis, derefter kan der tilsættes en meget tynd stråle ad gangen. Det er vigtigt, at man ikke tilsætter olien for hurtigt, da mayonaisen da vil skille.
Når olien er tilsat skal mayonaisen være lys og luftig. Tilsæt hvidvinseddike og salt.
(Mayonaisen kan også laves i en blender).

2 kommentarer:

  1. Kære Louise
    Jeg synes det er en rigtig god hjemmeside, estetisk flot og overskueligt. Så til majonæsen. Jeg har en gang prøvet at gøre det rigtig godt og brugte økologisk rapsolie. Det er ikke til at anbefale, det smagte alt for meget igennem og det samme med olivenolie. Man kan bruge olivenolie, men jeg ville anbefale at man blander det med et smagsneutral olie som fx. solsikkeolie.
    Venligst

    SvarSlet
  2. Husk, at skrive 1 BÆGER pasteuriseret æggeblomme, ikke 1 stk. Der er 2 blommer i et bæger, og det er 1 BÆGER man skal bruge til dette blandingsforhold...

    SvarSlet