tirsdag den 9. februar 2010

Chokolademousse med valnødder og kaffelikør




Til 4 personer:

70 g god mørk chokolade
4 pasteuriseret æggeblommer
4 pasteuriseret æggehvider
2 dl piskefløde
4 spsk sukker
100 g valnødder
3 spsk kahlua (eller anden kaffelikør)
Blåbær til pynt (+ 2 tsk sukker)

Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk æggehviderne stive. I en anden skål piskes piskefløden stiv. I en tredje skål piskes æggeblommer med sukker til det er luftigt.
Den smeltede chokolade hældes i æggeblommemassen under omrøring sammen med kahlua. Valnødderne finthakkes i en blender og tilsættes ligeledes æggeblommemassen under omrøring.
Piskefløden og de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i æggeblommemassen.
Kom moussen i de skåle/glas den skal serveres i, og stil det i køleskabet 1 time eller mere.
De optøede eller friske blåbær vendes med 2 tsk sukker og kommes på toppen af moussen lige inden servering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar