torsdag den 29. april 2010

Varme hveder


10 stk:

1,5 dl kærnemælk
0,5 dl kogende vand
30 g smør
15 g gær
1 knivspids salt
1 tsk kardemomme
1 spsk sukker
1 æg
ca. 350 g hvedemel
Æg eller mælk til pensling

Smelt smøret og lad det afkøle lidt. Bland det med kærnemælk og kogende vand. Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør god. Tilsæt herefter hvedemel og ælt dejen grundigt igennem.
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
Del dejen i 8 kugler og læg dem på en bageplade med ca 1,5 cm mellem hver bolle.
Kom bagepladen øverst i en kold ovn med en dyb bageplade på nederste rille. Kom kogende vand i den bageplade og luk ovnen. Vanddampen gør at bollerne bliver mere luftige. Lad bollerne efterhæve i ovnen i 30 minutter.
Bollerne pensles med æg eller mælk.
Bollerne bages i ovnen i 20-25 ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar