onsdag den 28. april 2010
Jordbærtærte med vanillecreme
I tærten på billedet er der også kommet lidt blåbær med, men det kan sagtens udelades.
100 g smør
150 g hvedemel
1,5 spsk flormelis
1 knivspids salt
1 æggeblomme
1,5 dl piskefløde
0,5 dl creme fraiche 38 %
1 vanillestang
3 spsk sukker
400 g jordbær
50 g mørk chokolade
Smøren smuldres i melet. Tilsæt flormelis, salt og æggeblomme og saml det til en dej.
Stil dejen i køleskabet 1/2 time.
Rul dejen ud og anbring den i en smurt form. Prik lidt i dejen men en gaffel.
Bages i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Lad tærtedejen køle lidt af.
Chokoladen smeltes over vandbad. Den smeltede chokolade smøres på den afkølede tærtebund, også op ad kanterne.
Piskefløden piskes til flødeskum. Creme fraichen røres i sammen med 1 spsk sukker og kornene fra vanillestangen. Fordel vanillecremen i tærten når chokoladen er størknet.
Rens jordbærene og skær dem i halve. Fordel jordbærene over tærten og drys med 2 spsk sukker.
Så dejlig sommerlig, frisk og lækker.
SvarSletLige præcis:) Og den skal bages igen når der kommer gode danske jordbær.
SvarSletÅr ja, amme namme mand. Prøv lige en variant med 100g fenikkel og en nævefuld persille, 300 g jordbær. Max frådern, lillemor var vild med!
SvarSlet