mandag den 7. december 2009
Konfekt - Nougat med praliné og dadler med mandler
Nougat med praliné:
20-30 stk:
45 g sukker
40 g mandler
ca. 60 g nougat
30-40 g marcipan
ca. 200 g chokolade efter ønske (mørk, lys eller hvid)
Evt hakkede valnødder til pynt.
Hak mandlerne fint. Strø sukkeret ud på en pande og lad det smelte. Tilsæt mandlerne og rør. Sørg for at sukkeret ikke bliver branket. Hæld mandelmassen på bagepapir og lad det køle af. Læg endnu et stykke bagepapir over og hak med en kødhammer/morter.
Lav en kugle på størrelse med en hasselnødkerne, der består halvt af praliné (mandlerne) og halvt af nougat. Lad dem stå lidt så nougaten bliver lidt hård igen. Skær marcipanen i meget tynde skiver og rul om nougatkuglerne.
Chokoladen skal smeltes over dampbad (sørg for at skålen med chokoladen er større end skålen med det kogende vand så der ikke kommer vanddamp i chokoladen).
Læg en kugle ad gangen i den smeltede chokolade og rul rundt med en te-ske til den er helt dækket med chokolade.
Hvis der skal pyntes med chokoladestriber (som på billedet) klippes der er meget lille hul i hjørnet af en frysepose og den smeltede chokolade kommes i posen.
Pynt evt nogle af kuglerne med finthakkede valnødder: strø de hakkede mandler over inden chokoladen smelter.
Dadler med mandler:
Til ca 20 stk:
20 dadler uden sten
20 smuttede mandler
ca 150 g chokolade
Smut mandlerne ved at koge dem i et par minutter - hæld herefter koldt vand over og smut mandlerne.
Skær dadlerne i halve. Fyld den halve dadel med en smuttet mandel. Overtræk dadlen med smeltet chokolade (smeltet i vandbad).
Pynt dem f.eks med chokoladestriber eller hakkede valnødder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar