Jeg bruger hummus som et alternativ til sauce, da jeg synes det passer perfekt til kød, kartofler og brød.
Kikærterne kan købes på dåse hvorved de kan bruges direkte i hummusen, eller de kan købes tørrede. Hvis de købes tørrede skal de udblødes i rigeligt vand natten over, hvorefter de skal koge 1 time i nyt vand tilsat salt, hønsebouillon, hakket hvidløg, peber, knust chili og tørret timian eller basilikum (eller bare salt og hønsebouillon). Jeg vil klart anbefale ikke at bruge kikærter fra dåse. Det lyder måske besværligt at udbløde dem selv, men det i princippet meget nemt - man skal bare lige huske det dagen inden.
Kikærterne kan købes på dåse hvorved de kan bruges direkte i hummusen, eller de kan købes tørrede. Hvis de købes tørrede skal de udblødes i rigeligt vand natten over, hvorefter de skal koge 1 time i nyt vand tilsat salt, hønsebouillon, hakket hvidløg, peber, knust chili og tørret timian eller basilikum (eller bare salt og hønsebouillon). Jeg vil klart anbefale ikke at bruge kikærter fra dåse. Det lyder måske besværligt at udbløde dem selv, men det i princippet meget nemt - man skal bare lige huske det dagen inden.
200 g tørrede kikærter
1,5 dl kogevand fra kikærterne (Hvis de er fra dåse kan dette erstattes af grøntsagsbouillonvand)
3 spsk tahin (sesampasta, som fås i f.eks. irma eller hos en etnisk grønthandler)
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
Saften fra 1/3 citron
1 tsk paprika
2 tsk spidskommen
salt og peber
De udblødede kikærter og 1,5 dl kogevand blendes i en foodprocesser eller med en stavblender til det er en jævn masse. Tahin, olie, presset hvidløg, citronsaft, cayennepeber og spidskommen tilsættes. Hummusen smages til med salt og peber.
Man kan evt. tilsætte en stor håndfuld grofthakket krydderurter (persille, mynte, basilikum el.lign.)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar