tirsdag den 18. maj 2010

Gratinerede blåmuslinger med persille og hvidløg


1½-2 kg blåmuslinger
3 dl hvidvin
1 stor håndfuld persille
2-3 fed hvidløg
50 g smør
Rasp
Salt og peber


Muslingerne skylles grundigt. Dem der ikke er lukket kasseres.
Hvidvinen varmes op i en gryde, og blåmuslingerne kommes i
Sving gryden lidt så alle muslingerne får varme.
Muslingerne er færdige når de er åbne - efter ca. 5-7 min. Dem der ikke åbner sig kasseres.

Hak persillen fint, og bland det med smør, presset hvidløg, salt og peber.

Når muslingerne er kølet lidt af frigøres muslingerne fra skallen, og hver musling ligges i en halv tom skal. Kom en klat af smørblandingen på hver og drys med en lille smule rasp.

Muslingerne kommes i et ildfast fad og grilles i ovnen og 2-3 minutter.

1 kommentar: