onsdag den 6. januar 2010

Grydderet med and, hvidvin, appelsin og oliven


Til 4 personer:

2-3 andebryster
1 porre
3 skalotteløg
15 g frisk ingefær
2 fed hvidløg
5 dl hvidvin
Saften fra 2 appelsiner
Skalen af 1 økologisk appelsin
1 glas grønne oliven uden sten
salt og friskkværnet peber

Rens porren grundigt og skær den i skiver. Hak ingefær og hvidløg fint og hak skalotteløgene. Skær noget af fedtet fra andebryster og skær det i terninger - der skal bruges ca. en håndfuld til stegningen. Porrer, ingefær, hvidløg og skalotteløg steges i andefedtet i en tykbundet gryde i nogle minutter. Tilsæt herefter hvidvin, appelsinsaft, revet appelsinskal, salt og peber og lad det simre under låg en halv time.
Skær andebrysterne i skiver og tilsæt dem til gryderetten. Lad dem stege med ca. 8 minutter til de er lige nøjagtigt gennemstegte.
Hæld lagen fra olivenerne og hak dem groft. Lad dem stege med de sidste par minutter.

Server med ris til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar