mandag den 23. november 2009

Græskarsuppe


Til 4 personer:

Ca. 1½ kg græskar (fx hokkaido)
4 løg
3 fed hvidløg
9 dl vand
1 hønsebouillonterning
1/4 citron
4 dl græsk yoghurt (10 %)
2 tsk chilipulver
Salt og peber
Evt. græskarkerner

Skær græskarret over på midten og brug en ske til at udhule den for kerner. Skær skrællen af græskarret og skær det i store tern.

Hak løg og hvidløg fint og steg det i olivenolie i en gryde ved svag varme i ca. 20 min. Tilsæt græskar og lad det stege med et par minutter. Tilsæt herefter vand, bouillon og krydderier. Kog under låg til græskarstykkerne er møre (ca. 15 min).

Blend med en stavblender til en ensartet masse. Tilsæt yoghurt og citron og varm suppen op.

Server suppen med brød og evt græskarkerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar