Jeg var på en restaurant i New York hvor de serverede denne fantastiske varme artiskokdip. Jeg har efterfølgende forsøgt utallige gange at finde frem til opskriften. Og endelig er jeg fundet frem til en tilfredsstilende resultat.
Denne dip plejer jeg at lave som en lille appetizer med flute til.
Til 2 personer:
Artiskokhjerter fra en dåse artiskokker (ca 6-8).
1,5 dl friskrevet parmesanost
1 dl god mayonaise (Den økologiske fra Irma eller hjemmelavet)
1 fed hvidløg
Hak artiskokhjerterne i små tern. Tilsæt mayonaise, friskrevet parmesanost og presset hvidløg.
Rør sammen og fordel i en eller to små ildfaste skåle.
Varmes i ovnen i 25 min.
Lad det stå 5-10 min inden servering.
fredag den 20. november 2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Bortset fra hvidløget, er dette fuldstændig samme opskrift som min mor har lavet i årevis. Folk falder altid i svime over den. Og den er også skøn kold, som smørelse på sandwich.
SvarSletJa folk elsker den! Den er et sikkert hit. Jeg har også en opskrift herinde hvor jeg har kommet spinat i. Den er faktisk mere populær - og så er den heller ikke ligeså tung:)
SvarSletDen restaurant i NYC, du smagte dippen på, skulle vel aldrig være Freemans, vel. Har lige været der, og bestilte artiskokdip. Den var fab!
SvarSletHvor mange grader skal ovnen have ? :)
SvarSletGod opskrift, men med artiskokbunde får man en mere cremet og fed konsistens uden "tråde" i. Og så lidt syre, citron eller lime, balancerer majoen og osten godt.
SvarSlet