torsdag den 17. september 2009

Sunde æblemuffins


Disse muffins er fyldt med æbler og der er ikke tilsat fedstof!

Til ca. 10 stk:

2 æg
4 spsk sukker
1 spsk akaciehonning
2 spsk kokosmel
2 tsk vanillesukker
1 tsk bagepulver
50 g hvedemel
1 tsk kanel
2 æbler
30 g rosiner

Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt honning, kokosmel, vanillesukker, bagepulver, kanel og hvedemel.
Skær æblerne i små tern (ca 1x1 cm). Tilsæt æblerne og rosinerne til dejen og rør forsigtigt.

Dejen fordeles i muffinforme og bages i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min.

Hvis du alligevel vil være lidt en gris kan du komme osteglasur på (Bland philadelphia med flormelis og en smule citronsaft). Det er lææækkert!!

Hjemmelavede flødeboller


Jeg har eksperimenteret en del med at lave forskellige bunde. Det jeg synes fungerer bedst er at bruge caféos små karamelvafler (kan bla købes i føtex). Man kan også bruge ren rå marcipan (skal skæres i tynde skiver og bages i ovnen i 6-7 min ved 180 grader).
Lav gerne flødebollerne en eller to dage før de skal spises - jo længere tid de står jo mere lugtige bliver de (jeg synes de er bedst når de har stået i 1-2 døgn).

Til ca. 25 små:
Karamelvafler fra Caféo
100 g pasteuriseret æggehvider (Hvis du køber Danæg svarer det til 2 bægere)
200 g sukker
3/4 dl vand
1 tsk vanillesukker
200 g god mørk chokolade
evt. kokosmel
evt. finthakkede valnødder

Æggehviderne piskes stive.
Vand og sukker blandes i en gryde og koges op og koger i præcis 2 minutter (hold øje med hvornår det begynder at koge og tag derefter tid på det).
Sukkermassen hældes i æggehviderne med det samme, mens det stadig er kogende. Sukkermassen skal tilsættes langsomt under omrøring. vanillesukker tilsættes.
Massen skal piskes i ca 15 min til det er helt stift.

Klip hul i kanten af en frysepose og hæld guffen i posen.
Guffen sprøjtes på vaflerne.
Flødebollerne skal bages i ovnen ved 180 grader i 4 min.
Flødebollerne afkøles

Smelt den mørke chokolade i vandbad.
Stil flødebollerne på en rist med et fad nedenunder så det chokolade, der drypper ned kan genbruges.
Hæld chokoladen over flødebollerne med en ske.

Drys evt flødebollerne med kokosmel eller finthakkede valnødder.
Opbevar flødebollerne ved stuetemperatur.

søndag den 13. september 2009

Amerikanske pandekager


Til ca. 30 stk:

½ liter mælk
275 g mel
2 æg
1 knivspids salt
2 spsk sukker
1½ tsk vanillesukker
4 spsk rapsolie

Mel og mælk piskes og resten af ingredienserne blandes i.

Man kan godt bruge en almindelig pande til at stege dem, men panden skal ikke drejes rundt når dejen er kommet på. De skal være små og ca. 4 mm tykke.

Server dem fx med ahornssirup, kokosmel og ristede hakkede mandler eller citron og flormelis.

søndag den 6. september 2009

Suppe med fennikel, kartofler og kylling


En nem og fyldig suppe med et pift af appelsin og fennikel.
Til 4 personer:

1 løg
3 fed hvidløg
1 fennikel
Olivenolie
Evt. ½ g safran
1 dåse flåede tomater
3 terninger hønsebouillon
1½ l vand
3 laurbærblade
Skallen af ½ appelsin (skæres af med en kartoffelskræller)
400 g kartofler
400-500 g kyllingefilet
Saften af 1 citron
salt
1 stor tsk harissa (kan laves selv:
http://mad-glad.blogspot.com/search?q=harissa)
evt to håndfulde frisk basilikum

Pres hvidløg og hak løg. Skær fennikel i tynde skiver. Svits det i en gryde i olie. Tilsæt safran og steg videre et par minutter.
Tilsæt flåede tomater, bouillonterninger, vand, lauerbærblade og appelsinskal.
Lad suppen koge under låg i 20 min.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker (i mundfuldsstørrelse). Skær også kyllingekødet i mindre stykker.
Bland kylling og kartofler i suppen og lad det koge under låg i ca 10 min til kartoflerne er møre.
Tilsæt citronsaft, salt og harissa.
Rør evt friske basilikum i suppen lige inden den serveres.

Server suppen med et godt brød til (evt server med italiensk brød - se opskriften på denne hjemmeside)

Harissa


Harissa er en stærk kryddersauce der bl.a. spises til couscous, men det kan bruges til rigtig mange ting, såsom supper. Det kan købes i velassorterede suppermarkeder eller hos grønthandleren, men det er selvfølgelig aller bedst hvis man laver det selv, og det tager ikke mange minutter.

2 spsk chilipulver
1 spsk stødt koriander
1 spsk stødt spidskommen
1 spsk peber
1 spsk salt
2 spsk paprika
1 spsk chiliflager
1 spsk brun farin
5 fed pressede hvidløg
½ dl olivenolie
½ dl kogende vand

Bland alle ingredienserne. Hæld blandingen i en rengjort gladkrukke med tætlukket låg og opbevar i køleskabet.

lørdag den 5. september 2009

Rejer i krydret kokossauce



2 løg
4 fed hvidløg
3 spsk fintreven ingefær
1 rød chili
1 spsk smagsneutral olie
2 kanelstænger
4 lauerbærblade
2 tsk gurkemeje
4 hele nelikker
½ tsk hel koriander
salt og peber
1 dåse kokosmælk
1 dl vand
500 g tigerrejer
1 spsk friskpresset citronsaft
Evt bredbladet persille

Hak løg, hvidløg og chili. Stød nelliker og koriander let i en morter. Steg løg, hvidløg, chili, nelliker, koriander og resten af krydderierne i olie og tilsæt kokosmælk og vand. Lad retten simre i 3 kvarter under låg.
Tilsæt de pillede rejer og citronsaft. Varm igennem og smag til.

Server med ris og evt bredbladet persille.